call 072 - 844 52 85 menu

Interpolis begrafenisverzekering

timer Leestijd: 2 minuten

U bepaalt zelf hoe uw afscheid wordt geregeld. Hiervoor bent u niet verplicht om een verzekering af te sluiten. Toch kan een Interpolis begrafenisverzekering uitkomst bieden. De kosten van een uitvaart lopen namelijk snel op. En dit is al snel een paar duizend euro. Niet iedereen kan dat zomaar betalen. Een begrafenisverzekering biedt hiervoor uitkomst. Hiermee kunnen uw dierbaren uw begrafenis betalen.

Wat is de Interpolis begrafenisverzekering?

interpolis begrafenisverzekering

Met een begrafenisverzekering worden de kosten van uw uitvaart gedekt. Bij Interpolis kunt u geen uitvaartverzekering meer kiezen. Zij bieden dit product niet meer aan. Wat nu? U kunt een begrafenis verzekering kiezen van een andere verzekeraar. Of u kunt een ORV afsluiten van Interpolis.

Optie 1; Begrafenisverzekering vergelijken

Omdat er geen Interpolis begrafenisverzekering meer is, kunt u bij ons andere uitvaartverzekeringen vergelijken. Hierdoor weet u zeker dat u een goede uitvaartverzekering vindt. Vergelijken loont enorm. Dit omdat de kosten en voorwaarden flink verschillen per verzekeraar. U wilt ten slotte een polis die volledig aansluit bij uw wensen. Maar ook een die niet te duur is.

Optie 2; Een overlijdensrisicoverzekering van Interpolis

Wilt u toch graag een verzekering van Interpolis? Dan kunt u er terecht voor een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Dit is een verzekering die uitkeert indien u overlijdt binnen de looptijd. Het bedrag wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden. Zij mogen dit geld naar eigen wens invullen. Denk aan het aflossen van een hypotheek of het opvangen van uw inkomen. U kunt deze verzekering hier vergelijken.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

Een ORV van Interpolis kan in veel gevallen uitkomst bieden. Wanneer u overlijdt, zorgt hij voor financiële ondersteuning aan uw nabestaanden. Naast het grote verlies, krijgen uw nabestaanden vaak ook te maken met:

  • Een inkomen dat weg valt
  • Extra kosten voor bijvoorbeeld kinderopvang
  • De huur of hypotheek die betaald moet worden
  • Het aflossen van een lening met minder inkomen

Door de uitkering van de ORV krijgen uw dierbaren financiële rust in een moeilijke periode. Met het bedrag kunnen zij zelf bepalen welke kosten zij opvangen.

Begrafenisverzekering Interpolis ervaringen

Het lezen van reviews kan handig zijn. Hierin leest u hoe andere klanten de verzekeraar en de polis ervaren. U ontdekt hierdoor zowel de goede als de slechte punten. Deze reviews kunnen u helpen bij het kiezen van de beste uitvaartverzekering.

Interpolis begrafenisverzekering afsluiten

Het kiezen van een Interpolis begrafenisverzekering is geen optie meer. Dit komt omdat Interpolis deze polis niet meer verkoopt. In plaats daarvan kunt u deze wel afsluiten bij de volgende verzekeraars:

Dit zijn alle drie grote spelers in de markt. U kunt hier met een gerust hart een polis kiezen.

Opzeggen Interpolis begrafenisverzekering

Omdat een verzekering voor uw uitvaart niet verplicht is, kunt u deze te allen tijde opzeggen. U heeft hier twee opties voor. Ten eerste door hem premie vrij te maken. Ten tweede door hem af te kopen. Bij de Interpolis overlijdensrisicoverzekering (ORV) ligt dit anders. Vroeger was het verplicht om een ORV af te sluiten bij een hypotheek. Nu is dit niet meer zo en is deze verzekering iedere dag op te zeggen. Wanneer de ORV is gestopt, dan volgt er geen uitkering meer bij overlijden. Hierdoor krijgen uw nabestaanden geen bedrag uitgekeerd.

Interpolis begrafenisverzekering contact

Voor vragen rondom de Interpolis ORV neemt u contact op met de Rabobank via 088 – 722 66 00. Van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2022
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat