call 072 - 844 52 85 menu

Ardanta begrafenisverzekering

timer Leestijd: 2 minuten

Wilt u een Ardanta begrafenisverzekering afsluiten? Dat kan. Ardanta is een betrouwbare verzekeraar die een kapitaal verzekering aanbiedt. Alles over deze verzekeraar leest u op deze pagina.

Begrafenisverzekering Ardanta vergelijken

ardanta begrafenisverzekering

In Nederland zijn er verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen. Hierdoor is het lastig om de juiste keuze te maken. Want welke is nu het beste? En kiest u voor de goedkoopste begrafenisverzekering of toch een iets duurdere? Voordat u een begrafenisverzekering Ardanta afsluit, is het slim om deze te vergelijken. Hierdoor weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor uw polis. En dat wat u van belang vindt, wordt gedekt. Een begrafenisverzekering vergelijken doet u als volgt:

 • Ga voor uzelf na welke kosten er gedekt moeten worden
 • Kies voor een natura, kapitaal of combi verzekering
 • Bepaal de looptijd
 • Stel de hoogte van het verzekerd bedrag vast
 • Vergelijk de premie en voorwaarden
 • Kies de beste uitvaartverzekering

Waarom een begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering sluit u af voor uw nabestaanden. Een uitvaart kost rond de €7.500. Dit is een bedrag dat niet iedereen kan betalen. Om uw nabestaanden hier niet mee te belasten, is het verstandig om een begrafenis verzekering af te sluiten. Hiermee dekt u de kosten van uw uitvaart en hoeven uw dierenbare die niet zelf te betalen.

Ardanta begrafenisverzekering afsluiten

Wilt u de Ardanta begrafenisverzekering afsluiten? Dan heeft u de keuze uit drie opties:

 • Geld Garant Uitvaartplan
 • Geld Geregeld Uitvaartplan
 • Zorg Garant Uitvaartplan

Met een Geld Garant Uitvaartplan krijgen uw nabestaanden geld uitgekeerd zodra u overlijdt. Zij betalen hiermee zelf de rekening van de uitvaartverzorger. Een Geld Geregeld Uitvaartplan zorgt ervoor dat de rekeningen voor uw nabestaanden worden betaald tot aan het verzekerd bedrag. Beide zijn kapitaal dekkingen. De natura dekking is het Zorg Garant Uitvaartplan. Hiermee bent u verzekerd voor een standaard pakket aan diensten. De uitvaart en het betalen van de rekeningen wordt hiermee geregeld.

Reviews

Voordat u een begrafenisverzekering Ardanta kiest, kunt u reviews lezen van andere klanten. Hierin leest u de ervaringen van anderen en komt u erachter wat de plus- en min punten van de verzekering zijn. Let er op dat veelal mensen met een negatieve ervaring een review schrijven. Dit kan een verkeerd beeld geven.

Opzeggen

Het afsluiten van een begrafenisverzekering is niet verplicht. Daarom kunt u deze verzekering op elk gewenst moment stoppen. Echter, het is niet altijd voordelig om dit te doen. Bij Ardanta heeft u drie opties:

 • Premiebetaling stoppen
 • Verzekering stoppen
 • Oude verzekering omzetten

De eerste optie is de premie betaling stoppen. Dit wordt ook wel premievrij maken genoemd. Dit houdt in dat u de verzekering omzet in een premievrije polis. Uw nabestaanden krijgen het bedrag tot waar u premie heeft betaald, uitgekeerd. De tweede optie is het stoppen van de verzekering. Dit houdt in dat u de polis afkoopt. Vanaf dat moment bent u niet meer verzekerd. Daarnaast kunt u uw oude verzekering omzetten in een nieuwe. Echter, dit is niet altijd voordelig. Het is daarom aan te raden om u hierover te laten adviseren. Voor alle opties worden kosten in rekening gebracht.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen via 053 – 488 11 22 op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2022
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Oudorp, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01

Comodo certificaat