Onafhankelijk informatie centrum

Begrafenisverzekering looptijd

Het is verstandig om een begrafenisverzekering af te sluiten. Hiermee dek je namelijk de kosten voor jouw uitvaart en voorkom je dat de nabestaanden worden opgescheept met onverwachtse kosten. Omdat een gemiddelde Nederlandse begrafenis of crematie al snel rond de 7000 euro kost, is het fijn om die zekerheid te hebben.

Begrafenisverzekeringen Vergelijken

Er zijn veel verschillende begrafenisverzekeringen mogelijk. De verschillende verzekeringen hebben namelijk allemaal andere voorwaarden, en ook de premies kunnen erg van elkaar verschillen. Om ervoor te zorgen dat je een begrafenisverzekering afsluit die goed bij jou en je financiële situatie past, is het daarom aan te raden om je goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Een begrafenisverzekering sluit je bovendien maar één keer af. Als je de verschillende mogelijkheden hebt vergeleken, vraag dan een offerte aan bij de verzekeraar. Zo weet je precies hoeveel de verzekering jou zou kosten.

De gemiddelde begrafenisverzekering looptijd

Ook verschillende begrafenisverzekeringen van looptijd. Vanaf het moment dat je een begrafenisverzekering afsluit start de looptijd. De looptijd is de periode dat je de premie voor je uitvaart betaalt. Je kunt hierbij kiezen voor verschillende looptijden, van bijvoorbeeld 10, 15, 20, 25 of 30 jaar. Je kunt zelfs kiezen voor een levenslange premie, waarbij je dus tot aan het moment van overlijden premie betaalt. De gemiddelde looptijd is echter 30 jaar. Hierbij is de maandelijke premie namelijk lager dan als je zou kiezen voor een looptijd van bijvoorbeeld 10 of 20 jaar.

Begrafenisverzekering looptijd verstreken?

Wel hangen er risico’s aan het hebben van een langere looptijd. Zo kan het gebeuren dat je komt te overlijden terwijl de looptijd nog niet verstreken is. Als de looptijd al is verstreken terwijl je in leven bent, dan hoef je geen maandelijkse premie meer te betalen. De verzekering loopt gewoon door, omdat je alle premie al betaald hebt.

Om zo min mogelijk premie te betalen per maand, is het verstandig om zo vroeg mogelijk een begrafenisverzekering af te sluiten. Hoe jonger je bent, hoe langer je de tijd hebt om de premie af te betalen. Zo verspreid je het bedrag over meer jaren en wordt de maandelijkse premie lager.

Begrafenisverzekering looptijd
4.9 (97.5%) 8 votes