call 072 - 844 52 85 menu

Begrafenis op zaterdag

Regelmatig krijgen wij de vraag of het mogelijk is om iemand op zaterdag te begraven. Eenbegrafenis op zaterdag begrafenis op zaterdag was vroeger niet mogelijk, maar tegenwoordig zijn er steeds meer begraafplaatsen die ook een begrafenis op zaterdag of zelfs een begrafenis op zondag laten plaatsvinden. Het is in de wet vastgesteld dat een begrafenis ook in het weekend mag plaatsvinden.

Steeds meer begrafenissen op zaterdag

Een trend bij begrafenissen is de verschuiving van een doordeweekse begrafenis naar een begrafenis op zaterdag. Onze verwachting is dat deze verschuiving de komende jaren alleen maar zal toenemen omdat Nederland een 24 uurs economie is geworden. Begrafenissen in het weekend zullen daarom steeds meer vanzelf sprekend worden.

Ook zien we een trend in het soort begrafenis. Vroeger werd een begrafenis vaak gecombineerd met een kerkdienst en tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden op het gebied van begraven. Zo kun je tegenwoordig ook kiezen voor een natuurbegrafenis, een begrafenis met dienst op de begraafplaats. Onze verwachting is dat er steeds meer mogelijkheden zullen komen op het gebied van begrafenissen en crematies, omdat uitvaartverzorgers steeds meer inspelen op de wensen van nabestaanden.

Voordelen van een begrafenis op zaterdag

  • Een begrafenis op zaterdag heeft als voordeel mensen geen vrij hoeven te nemen
  • Een begraafplaats is vaak nog beschikbaar op zaterdag, omdat nog niet zoveel Nederlanders zijn die op deze dag hun begrafenis laten plaatsvinden
  • Voor mensen die ver weg wonen is het makkelijker om aanwezig te kunnen zijn

Nadelen van een begrafenis op zaterdag

  • Er zijn weinig begraafplaatsen die een begrafenis op zaterdag aanbieden
  • Een begrafenis op zaterdag is vaak duurder dan een begrafenis die op een andere dag plaatsvindt.
© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2014-2021
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
KvK nummer: 70310629 | BTW nummer: NL858252818B01