call 072 - 844 52 85

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een verzekering die een vooraf overeengekomen geldbedrag uitkeert zodra de verzekerde overlijdt. Met een uitvaartverzekering kunnen de kosten van een crematie of begrafenis voor een gedeelte of helemaal betaalt worden, waardoor de nabestaanden niet voor deze hoge kosten hoeven op te draaien.

Of de uitvaart helemaal betaald kan worden met het verzekerde bedrag hangt af van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld: de hoogte van het verzekerde bedrag en de hoogte van de uitvaartkosten. In sommige gevallen worden er in plaats van geld diensten uitgekeerd.

In Nederland kost een uitvaart gemiddeld tussen de 7.000 en 10.000 euro. Het is niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten, maar als u niet wilt dat uw nabestaanden uw uitvaart betalen, dan is het wel verstandig er een af te sluiten. Laat u goed informeren over een uitvaartverzekering, want niet iedere uitvaartverzekeraar vergoed hetzelfde. Ook zijn er meerdere varianten uitvaartverzekeringen.

Naast het feit dat nabestaanden niet alle kosten van de uitvaart hoeven te betalen, biedt een uitvaartverzekering ook de mogelijkheid dat de verzekerde vooraf  zijn of haar gewenste uitvaart van te voren tot in detail kan vastleggen. Dit kan een rustgevende gedachten met zich meebrengen, omdat de verzekerde weet dat hij of zij de uitvaart krijgt die hij of zij wenst en tevens duidelijk is dat de nabestaanden niet veel werk hoeven te verrichten na het overlijden van de verzekerde in deze toch al moeilijke periode.

Soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen, die in diverse varianten worden aangeboden door uitvaartverzekeraars. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het daarom van belang om goed te letten op wat wel of niet is gedekt en natuurlijk wat de wensen zijn. Sommige uitvaartverzekeringen bieden diensten aan, terwijl anderen geld uitkeren.

In het algemeen zijn deze varianten te onderscheiden:

  • De natura uitvaartverzekering
  • De kapitaalverzekering
  • De combinatie uitvaartverzekering
  • De natura sommenverzekering

Meer informatie over de verschillende soorten uitvaartverzekeringen vindt u hier

Wat is een uitvaartverzekering?
4.1 (81.94%) 31 votes

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629