call 072 - 844 52 85

Soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen, die bovendien ook nog in diverse varianten worden aangeboden door uitvaartverzekeraars. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het van belang om goed te letten op wat wel of niet is gedekt. En natuurlijk wat uw wensen zijn. Sommige uitvaartverzekeringen bieden diensten aan, terwijl anderen geld uitkeren. Door inflatie kunnen de kosten van een uitvaart in de loop der jaren flink stijgen. Als de uitvaartverzekering ontoereikend is moet achteraf bijbetaald worden door de nabestaanden. Daarom is het van belang om regelmatig te kijken of het verzekerde bedrag nog voldoende is. Ook bij een premiebetaling van tien of twintig jaar is het van belang om te zorgen dat het verzekerde kapitaal toereikend blijft voor de gewenste uitvaart.

Natura uitvaartverzekering

Bij een uitvaartverzekering in natura wordt de uitvaart door een uitvaartondernemer verzorgd. Bij deze verzekering wordt geen geld uitgekeerd.

 • relatief lage premie
 • weinig zelf regelen
 • beperkte keuzevrijheid
 • mogelijk bijkomende kosten

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij een kapitaal uitvaartverzekering krijgen de nabestaanden een vast bedrag uitgekeerd. Zij kunnen zelf een uitvaartverzorger kiezen en daarmee hun wensen bespreken.

 • veel keuzevrijheid
 • duidelijkheid over kosten
 • relatief hoge premie
 • veel zelf regelen

Combinatie uitvaartverzekering

De combinatie uitvaartverzekering is een samenvoeging van de natura- en de kapitaalverzekering. Voor extra wensen kan een bedrag worden gereserveerd.

 • veel keuzevrijheid
 • weinig zelf regelen
 • geld voor extra wensen
 • relatief hoge premie

Natura uitvaartverzekering

Bij een uitvaartverzekering in natura wordt de uitvaart door een uitvaartondernemer verzorgd. Bij deze verzekering wordt geen geld uitgekeerd. De natura verzekering bestaat uit een basispakket met daarin opgenomen een aantal diensten en producten voor de uitvaart. Vaak is een standaard kist opgenomen, een eenvoudig bloemstuk, een standaard advertentie en eventueel een dienst. De natura uitvaartverzekering vergoedt de afgesproken kosten van de vastgelegde delen van de uitvaart, ongeacht het bedrag. Onder deze verzekering valt geen consumptie of een koffietafel en ook niet de kosten van een urn, grafsteen, sprekers of volgauto’s. Dit omdat er plaatselijk grote verschillen zijn in de kosten. Omdat dit een pakketverzekering is kan uitsluitend gekozen worden voor de aangesloten uitvaartondernemingen. Voor deze verzekering wordt een maandelijkse- of jaarpremie betaald. Omdat deze verzekering niet alle kosten dekt moet rekening gehouden worden met extra kosten.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaal uitvaartverzekering krijgen de nabestaanden een vast bedrag uitgekeerd. Zij kunnen zelf een uitvaartverzorger kiezen en daarmee hun wensen bespreken. Het totale bedrag hoeft niet in zijn geheel aan de uitvaart besteed te worden. De nabestaanden kunnen dit bedrag bijvoorbeeld ook aan een goed doel schenken. Het uit te keren bedrag van de kapitaalverzekering is vooraf te bepalen. Als de verzekering niet geïndexeerd is en lang geleden is afgesloten kunnen nabestaanden bij moeten betalen. Voor deze verzekering kan een maandelijkse- of jaarpremie betaald worden.

Combinatie uitvaartverzekering

De combinatie uitvaartverzekering is een samenvoeging van de natura- en de kapitaalverzekering. Wie meer diensten wil dan de standaard aangeboden diensten van de natura uitvaartverzekering zoals extra bloemen, een luxere kist of andere zaken kan voor die extra wensen een bedrag laten reserveren. Een deel kapitaalverzekering dus.

Uitvaartverzekering in Natura of geld?

Kies je voor een uitvaartverzekering in natura of in geld? Veel Nederlanders staan voor deze keuze en twijfelen of ze voor een natura uitvaartverzekering of kapitaal uitvaartverzekering moeten gaan. Als je er niet uit komt dan biedt de combinatie uitvaartverzekering uitkomst. Dit is namelijk een combinatie van de andere soorten uitvaartverzekeringen.

Meest bekeken
€8,45
Meer informatie >»
62% kiest deze verzekering
Naar Yarden >

€8,50
Meer informatie >»
20% kiest deze verzekering
Naar Dela >

€9,29
Meer informatie >»
11% kiest deze verzekering
Naar Monuta >

€10,63
Meer informatie >»
5% kiest deze verzekering
Naar Ardanta >

€10,75
Meer informatie >»
2% kiest deze verzekering
Naar Nuvema >

Deze pagina is geactualiseerd op 18-10-2018  

Soorten uitvaartverzekeringen
4.1 (81.9%) 42 votes

Wat vindt u van deze verzekeraar?

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering spelen reviews een belangrijke rol. Heeft u een deze verzekeraar uitvaartverzekering? Dan zouden we het waarderen als u uw ervaring met de deze verzekeraar uitvaartverzekering met ons kunt delen. Met het schrijven van een review helpt u anderen bij het zoeken naar een goede uitvaartverzekeraar. Daarnaast is het voor de deze verzekeraar ook belangrijk om te lezen wat klanten van hun vinden en hoe ze hun dienstverlening kunnen verbeteren.


 
 

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2018
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar | KvKnr: 70310629