call 072 - 844 52 85

Kosten uitvaartverzekering

Wat kost een uitvaartverzekering is een vraag die ons vaak gesteld wordt. De gemiddelde kosten van een uitvaartverzekering zijn ongeveer 9 euro. Er zijn meerdere uitvaartverzekeraars op de Nederlandse markt actief. Voor welke verzekeraar u kiest, is uw persoonlijke keuze en hangt af van uw wensen. Het is belangrijk op de kosten van uw uitvaartverzekering goed te vergelijken omdat er soms forse prijsverschillen zijn.

De kosten van een uitvaartverzekering verschillen per persoon en is afhankelijk van:

  • de dekking;
  • het verzekerde bedrag;
  • uw geslacht;
  • uw leeftijd;
  • uw gezondheid.

Kosten uitvaartverzekering op basis van leeftijd

Jongere mensen betalen veelal een lagere premie dan oudere mensen, omdat de kans groter is dat de verzekeraar een bedrag moet uitkeren. Het risico voor de verzekeraar is dus hoger en daardoor betaalt u een hogere premie. Sluit u op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af, dan is de kans statisch groot dat u nog een lang leven voor u heeft en de verzekeraar de komende jaren nog geen bedrag hoeft uit te keren.

Voordat een uitvaartverzekering afgesloten kan worden, worden vaak een aantal gezondheidsvragen aan de te verzekeren persoon gevraagd. Dit kan uiteenlopen van de vraag of u rookt, tot een vraag of u wel eens een hartinfarct heeft gehad. Hoe gezonder u bent, des te lager uw premie zal zijn.

Premie uitvaartverzekering

De premie van een uitvaartverzekering kan uiteenlopen van € 5 tot wel € 60 per maand.
Ook is het van belang om bij de uitvaartverzekeraar na te vragen hoe de premie jaarlijks wordt geïndexeerd, omdat een uitvaart over 20 jaar duurder is dan een uitvaart nu. Het is daarom van belang dat de verzekeraar ieder jaar een inflatiecorrectie toepast. Betaalt de verzekerde tijdens de gehele looptijd van de uitvaartverzekering dezelfde premie, dan bestaat de kans dat de uitvaart niet in het geheel bekostigd kan worden met het uitgekeerde geld.

Afschaffing provisie kosten uitvaartverzekering

Tot een aantal jaar geleden betaalde je provisie aan een intermediair bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Deze vergoeding betaalde je voor een stukje advies. Zelf merkte je daar weinig van, want de provisie werd door een verzekeraar rechtstreeks overgemaakt aan de desbetreffende tussenpersoon. Deze vergoeding werd ook wel afsluitprovisie genoemd. Soms ontving een tussenpersoon wel € 300,- voor elke afgesloten uitvaartpolis. De hoogte van de vergoeding was afhankelijk van het verzekerd bedrag.

Advieskosten uitvaartverzekering

Inmiddels is er een verbod op afsluitprovisie en is het aan een tussenpersoon om de kosten rechtstreeks bij klanten in rekening te brengen. De overheid wil namelijk meer transparantie en dus is het niet toegestaan de advieskosten via de premie in rekening te brengen. Deze advieskosten aan je intermediair zijn eenmalig en betaal je bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Veelal is het mogelijk deze kosten gespreid te betalen.

Polis- en administratiekosten uitvaartverzekering

Naast advieskosten betaal je veelal ook polis- en administratiekosten. Deze kosten worden in rekening gebracht om de polis online te administreren en naar je huisadres te sturen. Deze kosten zijn vaak niet zo hoog en bedragen slechts een paar euro per maand.

U kunt hier een uitvaartverzekering afsluiten

Kosten uitvaartverzekering
4.9 (98.18%) 11 votes

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629