call 072 - 844 52 85

Uitvaartverzekering afsluiten

Wil u uw uitvaartverzekering afsluiten? Op deze pagina vindt u verschillende uitvaartverzekeraars waar u direct een uitvaartverzekering kunt afsluiten.

Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 21 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 7,83
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 85 jaar
€ 7,98
Verzekerd bedrag
€ 6.000,-
Kinderen gratis
Tot 18 jaar
Premielooptijd
Tot 80 jaar
€ 8,18

Laatste gecontroleerd: 15 april 2019

Een uitvaartverzekering afsluiten? Gaat als volgt

Uitvaartverzekering afsluiten

1. Wensen

Wanneer u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het belangrijk dat u vooraf bedenkt wat uw uitvaartwensen zijn. Wilt u een hele uitgebreide uitvaart of mag het ook kleinschalig zijn? Een gemiddelde uitvaart kost ongeveer 7.000 euro. Er zijn 3 soorten uitvaartverzekeringen. De kapitaal uitvaartverzekering, de natura uitvaartverzekering en de combinatie uitvaartverzekering.  De kapitaalverzekering keert geld uit. De natura uitvaartverzekering vergoedt een vast pakket aan diensten en een combinatieverzekering keert zowel een gedeelte in diensten uit als een deel in geld.

2. Vergelijken

Wanneer u wee voor welk bedrag u zich wilt laten verzekeren is het tijd om verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken. Via onze vergelijker kunt u verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken en de goedkoopste of beste uitvaartverzekering vinden. Een uitvaartverzekering is de enige verzekering die altijd uitkeert. Echter betaald u niet uw hele leven premie. Tijdens het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u verschillende premie looptijden kiezen. De meeste mensen kiezen voor een premie looptijd van 30 jaar.  Als u kinderen heeft dan is het ook slim om te kijken welke uitvaartverzekeraar uw kind gratis meeverzekerd tot 18 jaar.

3. Afsluiten

Heeft u alles goed vergeleken en een keuze kunnen maken? Dan is het nu tijd om een uitvaartverzekering af te sluiten! Wanneer u het lastig vindt om een keuze te maken, dan raden wij u aan om contact op te nemen met een financieel adviseur. Wij geven geen advies op dit gebied en zijn echt alleen een informatie centrum op het gebied van uitvaartverzekeringen en alles omtrent de uitvaart.

De uitvaartverzekering kunt u vervolgens afsluiten op de website van één van de uitvaartverzekeraars. U vult uw wensen in en persoonlijke gegevens in en binnen 5 minuten bent u in de meeste gevallen direct verzekerd. Tijdens de aanvraag krijgt u ook een aantal vragen over uw gezondheid. Deze vragen dient u naar waarheid in te vullen. Het kan zijn dat een uitvaartverzekeraar u op basis van uw ingevulde gegevens afwijst, maar dit komt slechts weinig voor. Controleer aan het einde van het afsluiten van de uitvaartverzekering nog even of u alles juist hebt ingevuld. Daarna kunt u de aanvraag met een gerust hart afronden.

4. Acceptatie

Nadat u de verzekering heeft afgesloten krijgt u meteen via de e-mail een bericht van de verzekeraar. In de meeste gevallen bent u direct verzekerd en in sommige gevallen krijgt u een paar dagen later de definitieve acceptatie of afwijzing. Wanneer uw aanvraag is verwerkt ontvangt u een polisblad met daarin alle voorwaarden. De meeste uitvaartverzekeraars sturen u nog een polisblad via de post.

Is een uitvaartverzekering afsluiten noodzakelijk?

uitvaartverzekering afsluitenEen uitvaartverzekering afsluiten is niet noodzakelijk! In Nederland heeft 70 procent van de mensen een uitvaartverzekering. Wanneer u meer dan 7000 euro spaargeld heeft kunt u er ook voor kiezen om geen uitvaartverzekering af te sluiten. Uw nabestaanden kunnen het geld van uw spaarrekening dan gebruiken voor de kosten van uw uitvaart. De meeste Nederlanders vinden het echter prettig om goed verzekerd te zijn voor hun uitvaart. Hierdoor hoeven hun nabestaanden nooit te betalen voor de uitvaart.

Uitvaartverzekering afsluiten voor kinderen

U kunt ook een uitvaartverzekering afsluiten voor uw kinderen. Hoe eerder de verzekering wordt afgesloten hoe lager de premie is. De verzekeraar loopt immers minder risico dat iemand op jonge leeftijd overlijdt, dan iemand die ouder is. Bij een aantal verzekeraars zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Andere verzekeraars rekenen een kinderpremie als u uw kind(eren) meeverzekerd. Deze verzekering kan dan op latere leeftijd met dezelfde dekking door uw kinderen overgenomen worden.

Tot welke leeftijd kan ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Veel uitvaartverzekeraars hanteren een maximale leeftijd bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Bij de meeste verzekeraars kunt u tot 75 jaar een verzekering afsluiten. U dient er dan wel rekening mee te houden dat u een zéér hoge premie betaald. Hoe ouder u wordt hoe groter de kans is dat u binnen een paar jaar overlijdt. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina.

Uitvaartverzekering afsluiten
4.8 (95.15%) 33 votes

© Uitvaartverzekeringwijzer.net 2019
Saturnusstraat 68, 1829 CZ, Alkmaar, Nederland
072 - 844 52 85 | KvKnr: 70310629