Onafhankelijk informatie centrum

Begrafenisverzekering

Een gemiddelde begrafenis kost in Nederland al snel 8.000 tot 10.000 euro. Om uw nabestaanden niet met hoge kosten achter te laten, kunt u een begrafenisverzekering afsluiten. Een begrafenisverzekering wordt ook wel een uitvaartverzekering genoemd. Met deze verzekering worden de kosten voor een begrafenis betaald. Gedurende een bepaalde periode betaalt u premie voor deze verzekering aan een verzekeraar. Als u komt te overlijden, wordt er een geldbedrag uitgekeerd of wordt de begrafenis geregeld zoals beschreven staat in de uitvaartpolis.

Meest gekozen
€8,45
Meer informatie >»
62% kiest deze verzekering
Naar Yarden >

€8,50
Meer informatie >»
20% kiest deze verzekering
Naar Dela >

€9,29
Meer informatie >»
11% kiest deze verzekering
Naar Monuta >

€10,63
Meer informatie >»
5% kiest deze verzekering
Naar Ardanta >

€10,75
Meer informatie >»
2% kiest deze verzekering
Naar Nuvema >

Verschillende soorten begrafenisverzekeringen

U kunt verschillende soorten begrafenisverzekeringen afsluiten. Zo is er de natura polis waarmee een begrafenis volledig geregeld wordt door een uitvaartondernemer. Verder is er ook de kapitaalverzekering. Bij overlijden keert deze verzekering een bepaald geldbedrag uit waarmee een begrafenis door uw nabestaanden kan worden betaald. Tenslotte is er ook nog de koopsompolis. Dit betekent dat u de volledige premie voor een begrafenisverzekering in een keer betaalt.

Wat zijn de kosten van een begrafenisverzekering?

De premie van een begrafenisverzekering wordt berekend aan de hand van een aantal factoren:

1. Het verzekerd bedrag van de verzekering
Dit is het bedrag dat u wilt verzekeren voor een begrafenis. Zorg ervoor dat het verzekerde bedrag niet te laag is. De kosten van een begrafenis kunnen namelijk flink oplopen.

2. Uw geboortedatum
Uw leeftijd is eveneens bepalend voor de hoogte van de premie. Hoe jonger u bent, hoe goedkoper een begrafenisverzekering is. Hoe ouder u bent, des te duurder zal de premie zijn. Voor een verzekeraar is het risico dat u vroegtijdig komt te overlijden namelijk groter bij oudere leeftijd dan bij jonge leeftijd.

3. De duur dat u premie betaalt voor de verzekering
U kunt vaak zelf de premieduur bepalen bij het afsluiten van een begrafenisverzekering. Bijna altijd heeft u de keuze uit een premieduur van 20 of 30 jaar, tot uw 85e levensjaar of u betaalt levenslang premie voor de verzekering.

4. Uw gezondheid
Een begrafenisverzekeraar kijkt altijd naar uw gezondheid als u een begrafenisverzekering wilt afsluiten. Daarom moet u bij het afsluiten van een begrafenisverzekering altijd gezondheidsvragen invullen. Aan de hand van uw antwoorden kan een verzekeraar inschatten of er eerder een groot bedrag moet worden uitgekeerd. Daarom kan een verzekeraar besluiten om een premieverhoging door te voeren.

Begrafenisverzekeringen vergelijken

begrafenisverzekeringDoor begrafenisverzekeringen met elkaar te vergelijken, kunt u flink besparen op de kosten voor deze verzekering. Via diverse vergelijkingswebsites kunt u online de premie berekenen voor de begrafenisverzekering. Bovendien is het ook altijd verstandig om te vergelijken op voorwaarden. Zeker als u chronisch ziek bent of te kampen heeft met andere aandoeningen, is het slim om zoveel mogelijk verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Wilt u uw nabestaanden niet met onverwacht hoge kosten achterlaten? Kies er dan voor om een begrafenisverzekering af te sluiten. Daarmee voorkomt u vervelende financiƫle situaties voor de toekomst.

Begrafenisverzekering 4.51/5 (90.26%) 76 votes